Pemberton

In 1940 is Pemberton Caravans in de Engelse wijk Pemberton van Wigan gestart met de productie van vakantie caravans. Vanaf het eerste moment heeft Pemberton het doel gehad om caravans te ontwikkelen met een lange levensduur. Dat dit doel behaald is, is te zien aan het feit dat caravans ruim 30/40 jaar later nog steeds in gebruik zijn.

In 1955 in Pemberton verhuisd naar een fabrieksterrein bij Woodhouse Lane in de wijk Springfield van Wigan. Dit is ook nog steeds hun huidige fabrieksterrein. In 1970 heeft Pemberton een grote uitbereiding ondergaan en in 1980 is zelfs een deel van de productie overgebracht naar ‘Pemberton Leisure Homes Limited’.

De naam Pemberton heeft altijd gestaan als voorloper op het gebied van ontwikkelingen en ontwerpen van de caravans. De naam Pemberton is daardoor een begrip geworden. In het midden van de jaren 1980 werd een van de eerste 12ft brede modellen caravan geïntroduceerd. Ook kwamen er caravan modellen speciaal ontworpen voor rolstoelgebruikers en mensen met speciale behoeften op de markt. In deze speciale markt is Pemberton de marktleider. Pemberton was ook de eerste ontwikkelaars die in staat was om een volledig assortiment modellen te ontwerpen dat geschikt is voor alle seizoenen en hierdoor niet seizoensgebonden is. De voordelen hiervan zijn een betere isolatie, dubbele beglazing en centrale verwarming. In de jaren 1990 heeft Pemberton hun ontwerpen van caravans nogmaals uitgebreid. Op dat moment werden de 13ft en 14ft brede modellen geïntroduceerd.

  Ook interessant voor u Bekijk ons volledige aanbod

  Neem contact met ons op
  * Verplichte velden
  Bezoek onze showroom
  Route plannen

  De Bergjes Heibloem (25 min. vanaf Eindhoven) Schaapsbrug 2a, 6089 NB Heibloem | De Bergjes Kamperland (Zeeland) Nieuweweg 6, 4493 PA Kamperland
  E-mail: info@bergjes.nl | Tel.: 0475 - 49 50 79 | Fax: 0475 - 49 52 94 | BTW Nummer: NL8207.94.041.B01 | Links