Mantelzorgwoning

Een woning voor de mantelzorg die volledig voorzien is voor een specifieke behoefte, staat bekend als een mantelzorgwoning. De mantelzorg woning is als het ware een compleet huis welke in de buurt van een andere woning geplaatst kan worden. Op deze manier is een mantelzorger altijd dichtbij. Een zorgwoning is uitermate geschikt om zowel voor een korte als een lange periode in te wonen. Een groot voordeel is dat het plaatsen van mantelzorgwoning in de tuin tegenwoordig vergunningsvrij is. Het is daarom vrij eenvoudig om een mantelzorgwoning in een tuin te plaatsen. De Bergjes zorgt ervoor dat de mantelzorgwoning in tuin bij u geplaatst wordt en wanneer de woning mantelzorg niet meer nodig kunnen wij deze ook weer ophalen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het transport of het plaatsen van de woning, dit regelen wij voor u!

Mantelzorgwoning vergunningvrij

Vergunningvrij een mantelzorgwoning bouwen? Geen probleem, tegenwoordig kunt u een mantelzorgwoning vergunningvrij plaatsen. Wij hebben een groot en divers aanbod in deze zorgwoningen. Een deel van onze chalets valt onder de regeling ‘’vergunningvrij bouwen mantelzorg’’. Dit houdt in dat wij uw chalet naar uw wensen bouwen en allemaal onder de gestelde mantelzorgwoning regels. Dit kan allemaal zonder vergunning, dus een “vergunning mantelzorgwoning” is verleden tijd. U kunt eenvoudig verzorgd worden door uw dierbaren of naasten. Laat u informeren over de voorwaarden door één van onze medewerkers.

Mantelzorgwoning te koop

Wij hebben voor u de geschikte mantelzorgwoning te koop. Ook kunnen wij uw zorgwoning plaatsen. Een mantelzorgwoning kopen is niet altijd eenvoudig. De zorgwoning moet aan veel regels en eisen voldoen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij als geen andere adviseren aan welke door de overheid gestelde “eisen mantelzorgwoning” u woning dient te voldoen. De mantelzorgwoning prijs kan erg variëren, toch heeft u de mantelzorgwoning kosten volledig in eigen hand. Ook een mobiele mantelzorgwoning behoort tot de mogelijkheden. U kunt namelijk volledig zelf bepalen hoe u uw woning wilt gaan indelen en inrichten. Wanneer u benieuwd bent naar onze mantelzorgwoning prijzen, vraag dan naar de mogelijkheden. Ook kunt u een bezoek brengen aan een van onze showrooms. Onze vakkundige medewerkers helpen u graag verder!

Mantelzorgwoning bouwen

Wij geven u de mogelijkheid om uw mantelzorgwoning volledig zelf samen te stellen. Uw mantelzorgwoning kunnen wij plaatsen op het terrein bij uw huis. Er wordt rekening gehouden met eventuele woningaanpassingen, verhogingen en hulpmiddelen. Wij doen er alles aan om een mantelzorgwoning te bouwen waarin de hulpbehoevende persoon zich helemaal thuis kan voelen. Wij zullen hierbij rekening houden met de, door de overheid gestelde “voorwaarden mantelzorgwoning”. Zo zult u er van gegarandeerd zijn dat u een fijne ruimte heeft als mantelzorgwoning.

Zorgwoning

Een zorgwoning kan zomaar in de omgeving van uw dierbare mantelzorger geplaatst worden. Wat dacht u van een stacaravan of chalet in een tuin? Zeker wanneer de zorg woning voor mantelzorg wordt gebruikt, is het belangrijk dat de mantelzorgwoning volledig naar wens wordt ingericht. Wij passen zorgwoningen zo aan dat deze helemaal naar uw wens is ingericht en van alle gemakken voorzien is. Indien er sprake is van rolstoelgebruik, zorgen wij er natuurlijk voor dat de mantelzorgwoning rolstoelvriendelijk is. Benieuwd naar de mogelijkheden en welke mantelzorg chalets wij op voorraad hebben? Onze medewerkers helpen u graag met het geven van een passend advies.

Mantelzorgwoning

Zorgwoning in tuin

Tegenwoordig wordt het steeds normaler om als zorgvrager verzorgd te worden door een mantelverzorger in een mantelzorgwoning. De overheid steunt dit en komt hierin tegemoet, zij hebben besloten om de vergunning om een zorgwoning in een tuin te plaatsen, af te schaffen. Een mantelzorgwoning vergunning is dus niet meer nodig. Wat dacht u ervan om een zorgwoning in achtertuin te plaatsen bij uw mantelzorger? Uw vertrouwde persoon altijd in de buurt, dat geeft wel zo’n fijn gevoel. Een zorgwoning in de tuin is een groot gemak voor zowel de bewoners als de naasten. Zij kunnen langskomen wanneer het uitkomt en zijn binnen enkele minuten in uw huis. Bij de Bergjes kunt u een zorgwoning op maat kopen die aan al uw eisen voldoet. Denk hierbij aan rolstoelvriendelijke ruimtes, speciale apparatuur of een aangepaste badkamer. Neem contact met ons op en bespreek de verschillende mogelijkheden!

Aangepaste woning

Indien u zorg van een mantelzorger én een aangepast woning nodig heeft, dan kunt u ook voor aangepaste woningen terecht bij de Bergjes. Wij hebben uitgebreid aanbod aangepaste woningen te koop. Wij zorgen dat de woning van alle gemakken is voorzien, zodat u optimaal en zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. Wij zorgen voor de plaatsing van de woning en het ophalen indien de zorgbehoefte vervalt. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van een aangepaste woning. Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze specialisten.

Neem contact met ons op
* Verplichte velden
Bezoek onze showroom
Route plannen

De Bergjes Heibloem (25 min. vanaf Eindhoven) Schaapsbrug 2a, 6089 NB Heibloem | De Bergjes Kamperland (Zeeland) Nieuweweg 6, 4493 PA Kamperland
E-mail: info@bergjes.nl | Tel.: 0475 - 49 50 79 | Fax: 0475 - 49 52 94 | BTW Nummer: NL8207.94.041.B01 | Links