Mantelzorg chalets

Een mantelzorg chalet voor u op maat, in uw vertrouwde omgeving!

De mantelzorg chalet is een zelfstandige woning op het terrein van uw eigen huis. Sinds 1 november 2014 heeft u de mogelijkheid om onder enkele voorwaarden de woning vergunningsvrij te plaatsten. Een mantelzorgchalet is een ideale (tijdelijke) oplossing voor een zorgwoning. Het chalet is goed in uw achtertuin te plaatsten en ook weer eenvoudig weg te halen wanneer de mantelzorg niet meer van toepassing is.

Mantelzorgchalet bij De Bergjes

De Bergjes biedt de mogelijkheid om uw mantelzorgchalet volledig naar eigen wens samen te stellen qua indeling en afwerking in kleur en materiaal. Omdat het chalet voor u op maat wordt gemaakt kunnen we rekening houden met alle woningaanpassingen die voor uw zorg noodzakelijk zijn. Van advies en ontwerp tot bouw en plaatsing doorlopen we samen het proces voor uw ideale woonoplossing. Samen met onze ontwerper gaat u op zoek naar een indeling die het best bij uw wensen past. Alle mogelijkheden worden besproken zodat we voor u een woning maken waarin u zich helemaal thuis voelt. Op de pagina "Chalet op maat" ziet u hoe we dit proces samen met u doorlopen. De chalets worden door onze vakmannen volledig in eigen fabriek gebouwd.

Een zorgchalet kopen

Wanneer er sprake is van mantelzorg wordt er in vele gevallen gebruik gemaakt van een speciale woning voor de mantelzorg. Deze zorgwoning of zorgchalet wordt tijdelijk in de directe omgeving van de bestaande woning gezet. Deze woningen worden ook wel mantelzorgwoningen genoemd. Deze speciale woningen zijn geheel aangepast aan de situatie van de hulpbehoevende persoon. Het betreffen kant-en-klare mantelzorgwoning die snel geplaatst kunnen worden en tevens eenvoudig kunnen worden weggehaald op het moment dat mantelzorg niet meer nodig is. 

Voorwaarden mantelzorg

Een mantelzorgwoning kan vergunningsvrij gebouwd worden. Hiervoor zijn door de overheid voorwaarden opgesteld waaraan men moet voldoen. De belangrijkste hebben we hier voor u op een rij gezet:
• De mantelzorgwoning mag alleen geplaatst worden bij een bestaande woning op het achtererfgebied.
• De mantelzorgwoning is maximaal 100m2 groot.
• Voor een verplaatsbare mantelzorgwoning die geplaatst wordt buiten de bebouwde kom, zijn er geen extra randvoorwaarden voor de bebouwingsoppervlakte.
• Bij twijfels over de mantelzorgrelatie kan de gemeente vragen om een verklaring van de huisarts, wijkverpleegkundige of ander deskundig persoon/instantie.
• Staat de mantelzorgwoning niet meer dan 4 meter van de hoofdwoning: Dan mag de zorgwoning niet hoger zijn dan 5 meter, maar ook niet hoger zijn dan de hoofdwoning.
• Staat de mantelzorgwoning op een afstand van meer dan 4 meter van de hoofdwoning: Wanneer de zorgwoning hoger is dan 3 meter en is voorzien van een schuin dak, dan mag de dakvoet niet hoger zijn dan 3 meter.

Mantelzorg chalets

Heeft u interesse in een mantelzorgchalet?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Om te controleren of uw bouwplannen vergunningvrij zijn kunt u kijken op www.omgevingsloket.nl.

Neem contact met ons op
* Verplichte velden
Bezoek onze showroom
Route plannen

De Bergjes Heibloem (25 min. vanaf Eindhoven) Schaapsbrug 2a, 6089 NB Heibloem | De Bergjes Kamperland (Zeeland) Nieuweweg 6, 4493 PA Kamperland
E-mail: info@bergjes.nl | Tel.: 0475 - 49 50 79 | Fax: 0475 - 49 52 94 | BTW Nummer: NL8207.94.041.B01 | Links