Mantelzorg

Mantelzorg is zorg aan een hulpbehoevende door één of meerdere personen uit diens directe omgeving. Denk hierbij aan familieleden, vrienden of buren. Een belangrijk kenmerk van mantelzorg is dat er al een persoonlijke en sociale relatie bestaat tussen de patiënt en zijn of haar naaste. In veel gevallen gaat het bij mantelzorg om langdurige zorg die onbetaald wordt uitgevoerd.

Een woning voor mantelzorg

Wanneer er sprake is van mantelzorg wordt er in vele gevallen gebruik gemaakt van een speciale woning voor de mantelzorg. Deze zorgwoningen of zorgchalets worden tijdelijk in de directe omgeving van de bestaande woning gezet. Deze woningen worden ook wel mantelzorgwoningen genoemd. Deze speciale woningen zijn geheel aangepast aan de situatie van de hulpbehoevende persoon. Het betreffen kant-en-klare woningen die snel geplaatst kunnen worden en tevens eenvoudig kunnen worden weggehaald op het moment dat mantelzorg niet meer nodig is.

U heeft tevens de mogelijkheid om aantrekkelijke subsidies en aftrekposten aan te vragen via onze bemiddeling met de WMO van de desbetreffende gemeente en belastingdienst.

Heeft u interesse in een mantelzorg chalet? Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Bekijk ook onze specialistische website over mantelzorgwoningen.

Neem contact met ons op
* Verplichte velden
Bezoek onze showroom
Route plannen

De Bergjes Heibloem (25 min. vanaf Eindhoven) Schaapsbrug 2a, 6089 NB Heibloem | De Bergjes Kamperland (Zeeland) Nieuweweg 6, 4493 PA Kamperland
E-mail: info@bergjes.nl | Tel.: 0475 - 49 50 79 | Fax: 0475 - 49 52 94 | BTW Nummer: NL8207.94.041.B01 | Links